8. januar 2010

Hjerteknuseri

Og nu vi taler om metaforer... kan et hjerte egentlig knuses?
Et hjerte er en blød og varm muskel. Konsistensen er som en - lidt gummiagtig - vandmand, forestiller jeg mig. Ikke noget der bliver knust, nærmere  mast. Man siger bare ikke at man har fået mast sit hjerte.

Broken Heart
Knust er noget med at ting går i mange stykker. Ting skal være hårde for at man kan knuse dem... hårde som glas. Eller makroner. Et spejl?

Spejlet er måske baggrunden for metaforen om det knuste hjerte. Vi opdager pludseligt at den, vi elsker, er en helt anden person end den vi troede, eller at vedkommende slet ikke elsker os - og føler at hjertet bliver knust. Men egentlig var det spejlet rundt om hjertet, den blanke belægning af sukrede projektioner som vi havde bygget op, som blev knust. Tilbage er en blød, ubeskyttet muskel, der virker sårbar som en vandmand på varm asfalt.

Måske er det godt at få den belægning banket af. Selvom det føles ubehageligt, måske næsten ubærligt sårbart, så er det måske bedre at have hjertet frit og tilgængeligt end at have det pakket ind i en skrøbelig konstruktion af projektioner og romantiske forventninger.

1 kommentar:

  1. Så vil man ikke kunne forelske sig, tror jeg. Men jeg synes faktisk det metaforen med at få sit hjerte mast er ganske rammende... det gir åndedråtsbesvær når hvis der sidder en (byrde) på brystkassen af en og maser hjertet...

    SvarSlet